Sedum dak

Overweegt u om een sedum dak aan te laten leggen? Dat is een groene keuze die er niet alleen prachtig uitziet maar die ook een aantal belangrijke voordelen biedt zoals extra isolatie. Met de ervaring van Boonstra Dakbedekkingen kunt u jarenlang zorgeloos genieten van een fraai groen dak dat ook nog eens extra lang meegaat!

Voordelen van sedum daken

Sedum op een bestaand dak aanbrengen heeft verschillende pluspunten. Door de isolerende werking blijft de woning in de winter lekker warm en in de zomer juist extra koel. Natuurlijk ziet een goed aangelegd dak er ook prachtig uit en werkt het positief op de biodiversiteit in uw omgeving. Sedum daken nemen veel water op en geven dat vervolgens weer langzaam af aan de omgeving, zo zorgen ze voor een optimale waterretentie. Omdat de bestaande dakbedekking in de nieuwe situatie minder last heeft van weersinvloeden zoals Uv-straling, zal het langer meegaan. Sedum kan trouwens in heel veel situaties worden toegepast, onze adviseur komt graag bij u langs voor advies.

Onze werkwijze

Overtuigd van de voordelen van een sedum dak? Dan komen wij eerst bij u thuis om het dak te beoordelen. Wat is de conditie van de huidige dakbedekking en is het dak geschikt voor de aanleg van sedum. Overigens komen niet alleen platte daken in aanmerking, een groen dak mag een maximale helling van 45 graden hebben. Verder kijken we naar de algehele dakconstructie, de waterafvoer en de dakranden. Zijn er aanpassingen nodig, dan nemen we dat meteen mee in ons voorstel. Bij de aanleg van het sedum dak brengen we als eerste een wortelwerend doek aan. Daar overheen komt dan een schuimlaag met voeding. Uiteindelijk wordt dan de sedum beplanting aangebracht.

Voorwaarden voor de aanleg van een sedum dak

  • De constructie berekening wordt door u zelf verzorgd.
  • Conditie bestaande EPDM of bitumen dakbedekking. Bij voorkeur niet ouder dan 10 jaar en vrij van beschadigingen.
  • Is de situatie geschikt voor sedum. De helling mag bijvoorbeeld niet meer dan 45 graden zijn, platte daken zijn natuurlijk ideaal. Naast de woning zelf komen carports, garages en overkappingen daarom ook zeker in aanmerking voor sedum.
  • Kan de dakconstructie het sedum dak dragen. Door de opname van vocht kan het gewicht flink toenemen.
  • Bij een dakrand van ongeveer 12 cm hoogte kan het dak volledig worden bedekt. Zonder dakrand houden we rondom voldoende ruimte vrij.
  • Een goede waterafvoer is belangrijk.

Mogelijkheden voor subsidie

Als u kiest voor een sedum dak als dakbedekking dan profiteert u van alle voordelen van een groen dak. Denk aan biodiversiteit, het voorkomen van wateroverlast en de isolerende en verkoelende werking ervan. Het aanleggen van een sedum dak brengt natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Ook vraagt het onderhoud wat extra aandacht. Gelukkig bieden veel gemeenten subsidie op het aanleggen van een sedum dak. Uw gemeente kan hier meer informatie over geven of vraag ernaar bij onze adviseur. Lees hier meer over de subsidie vanuit de gemeente Leeuwarden.

Meer informatie

Zonder zorgen genieten van een fraai aangelegd sedum dak? Nieuwsgierig of uw situatie geschikt is voor sedum? Neem gerust contact met ons op. Ook voor vrijblijvend advies over de subsidiemogelijkheden kunt u bij ons terecht.

Meer informatie Contact opnemen

Wij werken samen met

Ervaren specialisten

Onze ervaren specialisten nemen de complete zorg uit handen! Van advies, inspectie, renovatie tot realisatie.

Eigen storingsdienst

Problemen in het weekend of in de avond? Met onze eigen storingsdienst staan we 24/7 voor u klaar.

Kwaliteit

Door onze hoogwaardige producten te combineren met jarenlange ervaring is kwaliteit gewaarborgd.