Felsdaken
Bij het zinkwerken is de felstechniek een populaire techniek. Met een felsdak profiteert u van voordelen als een lange levensduur, een lichtgewicht dak en een mooie uitstraling. Het felsdak is een veelzijdig daksysteem dat toepasbaar is op alle soorten daken en volledig recyclebaar is.
Wat is een felsdak?
Bij een felsdak worden de zinken banen in de lengterichting met zogenaamde staande felsverbindingen aan elkaar verbonden. Dat verbinden, wat zowel met de hand als machinaal kan, noemen we felsen. Het resultaat is een waterdichte dakbekleding van titaanzink. De felstechniek is snel en efficiënt, omdat er gewerkt wordt met geprefabriceerde banen en we machinaal felsen. Daardoor kunt u al binnen de kortste keren van uw nieuwe dak genieten!
De felstechniek met de dubbele staande fels is mogelijk bij daken en gevels met een minimale hellingshoek van 3 graden. Bij gevels en daken steiler dan 25 graden kunnen we de enkele fels toepassen. Een enkele verbinding is minder waterdicht dan een dubbele verbinding. Om dat op te lossen, werken we met een dichtingsband op de onderfels. Met vaste klangen fixeren we de bekleding op de onderconstructie over een lengte van 1 tot 3 meter. De resterende lengte zetten we vast met schuifklangen. Op deze manier garanderen we dat de felsbanen niet van uw dak kunnen schuiven, maar dat uitzetten en krimpen als gevolg van temperatuurwisselingen nog wel mogelijk is.
Behalve rechte banen zijn ook gebogen banen en tapse felsbanen mogelijk. De windbelasting en de hoogte van uw dak bepalen hoe breed de felsbanen kunnen worden. Het advies is een breedte tussen 330 en 530 millimeter. Als maximale baanlengte geldt een advies van 10 meter. Voor een betere regendichtheid bij stuwing door wind en om schaduwvorming te accentueren, kunnen we een hogere felsnaadhoogte toepassen.
Neem contact met ons op
Samen met u bespreken we graag de mogelijkheden en het mooiste lijnenspel voor uw dak!